Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
o pružinovou formu ⌀ 22 cm
o pružinovou formu ⌀ 22 cm
Pro korpus na dort (Pozor, jsou vyžadovány 2)
Pro krém z bílé čokolády:
Navíc:
Pro dekoraci:
na perníkové chaloupky a dekorace:
Na perníkové chaloupky si připravte perníkové těsto a nechte ho odpočinout.
Předehřejte troubu - horní/spodní pečení na teplotu 180 °C.
Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca. 5 mm. Vykrajujte domečky různých velikostí a pečte cca. 12-14 min.
Na cukrovou polevu smíchejte moučkový cukr a vodu, měla by vzniknout poměrně pevná hmota. V případě potřeby přidejte ještě trochu cukru. Nalijte do jednorázového zdobicího sáčku, odřízněte špičku a vychladlé perníkové chaloupky ozdobte podle potřeby. Nechte uschnout.
Na ozdobu položte krystalový cukr na list pečicího papíru. Brusinky omyjte, trochu sceďte a položte na cukr. Vše promíchejte, aby cukr dobře držel. Nechte zaschnout (asi půl dne).
Pro vrstvy dortů:
U hrnkového dortu je mírou ingrediencí prázdný kelímek na zakysanou smetanu.
Předehřejte troubu horní/spodní pečení na teplotu 180 °C.
V míse metličkou smíchejte zakysanou smetanu, vejce, olej a cukr, dokud se dobře nespojí.
V samostatné míse smíchejte kakaový prášek, mandle, mouku, prášek do pečiva a perníkové koření a krátce promíchejte s tekutou směsí.
Těsto nalijte do formy a pečte asi 40-45 minut.
Připravíme si druhý korpus obě vrstvy necháme dobře vychladnout. V případě potřeby vyrovnejte a jednou uprostřed vodorovně rozřízněte.
Na čokoládový krém rozpusťte bílou čokoládu a šlehačku v hrnci na středním ohni. Nechte mírně vychladnout. Tvaroh, mascarpone a moučkový cukr promíchejte do hladka a vmíchejte bílou čokoládu.
Dekorace:
Upečený korpus položte na velký talíř a potřete polovinou brusinkového kompotu.
Navrch položte další korpus a navrch rozetřete polovinu čokoládového krému. Střídavě potřeme čokoládovým krémem a brusinkovým kompotem.
Navrch položte poslední korpus dortu a doprostřed dortu rozetřete čokoládový krém.
Hotové ozdobené a suché perníkové chaloupky na zadní straně potřete zbývající polevou a připevněte je kolem dokola k okraji dortu.
Na koláč rozetřete pocukrované brusinky. Chladit.
Poznámka: Dortové těsto je trochu drobivé, ale korpusy jsou velmi šťavnaté.
Share or print this recipe