Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na těsto
Dále
těsto: rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Oddělte žloutek a bílek. Bílky vyšlehejte do tuha. Vymíchejte krém z měkkého másla, hnědého cukru a žloutků.
Do směsi másla, cukru a žloutku vmíchejte tekutou teplou čokoládu. Střídavě přidávejte mouku a vyšlehané bílky.
Předehřejte troubu na 180 ° horní a spodní pečení. Směs vylejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 20 minut. Proveďte test pomocí špejle.
Nechte směs vychladnout a poté ji v misce rozdrobte na malé kousky.
Postupně po lžících přidávejte smetanový sýr (podle toho, kolik těsta zbývá) a dobře promíchejte rukama. Tvarujte malé kuličky, dejte je na talíř a zmrazte asi 30 minut. Mezitím rozpustíte bílou čokoládu a připravíte pár sklenic s krystalovým cukrem.
Ponořte vychlazené kuličky do horké polevy, točte s nimi v polevě a posypte cukrovými perlami. (Poznámka: pracujte rychle, protože čokoláda velmi rychle schne.)
Tip: Pokud chcete, můžete do hmoty zapracovat malé kousky marcipánu.
Share or print this recipe