Veganské čokoládovo-pistácio-kokosové tyčinky

přísady

Přísady (pro 22 tyčinek):

Těsto na tyčinky:

  • 100 g Korunního hnědého cukru
  • 140 g kokosového oleje
  • Dřeň z vanilkového lusku
  • 360 g mouky
  • 5 lžící pravého kakaa
  • ¼ čajová lžička mořské soli
  • 6 lžíce teplé vody

Pro kokosovou polevu:

  • 1 plechovka kokosového mléka (cca. 400 ml)
  • 2 lžíce rumu
  • 60 g Korunního cukru moučka
  • 200 g sušeného kokosu
  • 150 nasekané čokolády
  • 100 g pistácií

příprava

Vymastěte obdélníkovou formu (přibližně 22 x 22 cm) nebo vyložte papírem na pečení. Rozpusťte kokosový olej, smíchejte s vodou, moukou, kakaem, cukrem a solí a rovnoměrně rozdělte do pekáče. Těsto necháme hodinu tuhnout v chladničce. Poté pečte 30 minut v předehřáté troubě na 175 ° C – horký vzduch a poté znovu nechte vychladnout.

Pro kokosovou polevu pomalu vaříme kokosové mléko s cukrem a rumem cca.  20 minut. Poté opatrně zamícháme kokos. Směs rozetřete na vychladlé těsto a znovu nechte vychladnout. Ozdobte čokoládou a nasekanými pistáciemi. A nakrájíme na kousky nebo tyčinky o velikosti jednoho kousnutí. Dle přání můžete ještě dozdobit čokoládovou polevou.

Video

další recepty