Veganské mřížkové sušenky

přísady

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g pšeničné mouky
  • 70 g strouhaných vlašských ořechů
  • 75 g Korunního cukru moučku
  • 225 g veganského margarínu
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  •  50 ml rostlinného nápoje (např. kokosový, ovesný, mandlový rýžový nápoj)

příprava

Veganský margarín nakrájejte na kousky. Smíchejte všechny ingredience dohromady a rychle je promíchejte až vznikne hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky. Předehřejte troubu na 180 stupňů – horní a spodní pečení. Plechy vyložte papírem na pečení.

Pracovní plochu poprášíte moukou.

Těsto rozválejte na tloušťku 4 mm a opatrně přitlačte mřížku celý plát těsta. Vykrajujte různé motivy. Pečte sušenky asi 11 minut. Slepte mřížkové sušenky marmeládou nebo ořechovým krémem.

Tip: Sušenky také dobře vypadají dobře ve tvaru koule! Za tímto účelem vytvarujte těsto na 25g kuličky a opatrně vtlačte mřížku do těsta. Pečte sušenky asi 11 minut.

další recepty