(Veganské) sušenky – knoflíky

přísady

Ingredience na čokoládové a ořechové křehké pečivo:

  • 125 g studeného másla
  • 125 g Korunního cukru krupice
  • 1 vejce
  • 200 g mouky
  • 60 g strouhaných vlašských ořechů
  • 0,5 lžičky mleté ​​skořice
  • 15g pečení kakaa

Vanilkové křehké pečivo:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla za studena
  • 100 g Korunního cukru moučka
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Veganské těsto:

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 150 g pšeničné mouky
  • 70 g strouhaných vlašských ořechů
  • 75 g Korunního cukru moučka
  • 225 g veganského margarínu
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml rostlinného nápoje (např. Kokosový, ovesný, mandlový rýžový nápoj)

příprava

Mouku, moučkový cukr (kakao a strouhané vlašské ořechy) dáme do misky, přidejte na kostky nakrájené studené máslo, dále přidejte vejce, sůl a (a skořici). Všechny ingredience rychle promíchejte a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na 30 minut do chladničky.

Předehřejte troubu na 180 stupňů horní a spodní pečení. Vyválejte těsto o tloušťce 3 mm. Na těsto položte vykrajovátko o průměru asi 3 cm a doprostřed vtlačte víčko láhve (asi 2 cm) asi 1 mm hluboké (viz druhá fotka). Vykrojte sušenku. Pomocí slámky vytvořte knoflíkové dírky v těstě vykrojené víčkem láhve.

Veganské těsto

Veganský margarín nakrájejte na kousky. Smíchejte všechny přísady a rychle promíchejte a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky. Předehřejte troubu na 180 stupňů – horní a spodní pečení. Vyložte plech papírem na pečení.

Těsto vyválejte na tloušťku 4 mm. Na těsto položte vykrajovátko o průměru asi 3 cm a doprostřed vtlačte víčko láhve (asi 2 cm) asi 1 mm hluboké (viz druhá fotka). Vykrojte sušenku. Pomocí slámky vytvořte knoflíkové dírky v těstě vykrojené víčkem láhve.

další recepty