Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pro kynuté těsto smíchejte v malé misce zhruba polovinu vlažného mléka spolu s 1 čajovou lžičkou cukru krystalu a rozlámejte do ní droždí. Dobře promíchejte, aby se kvasnice rozpustily. Poté vsypte mouku do mísy, do ní udělejte důlek a do něj nalijte kvásek. Zasypte trochou mouky a nechte přikryté asi 15 minut. Časem by se měly udělat bublinky, které napoví, že je kvásek hotový. Poté přidejte zbývající vlažné mléko, cukr, sůl a máslo pokojové teploty. Přidejte vejce. Vymíchejte těsto. Přikryjte čistou utěrkou a ponechte na teplém místě asi 45 minut. Objem kynutého těsta by se měl zdvojnásobit.
Mezitím si připravte pistáciovou náplň. Namelte pistácie a mandle. Vařte mléko spolu s cukrem a poté přidejte mleté pistácie a mleté mandle. Nechte směs vychladnout a poté můžete přidat trošku likéru Cointreau.
Předehřejte troubu na 180 stupňů, na horní a dolní ohřev. Plech vyložte papírem na pečení. Těsto znovu přendejte na lehce moukou posypanou pracovní plochu. Rozdělte jej na půl a obě poloviny rozválejte na stejnou velikost, měly by vám vyjít obdélníky o tloušťce přibližně 0,5 cm. Naneste náplň na obě poloviny těsta. Pečlivě rozetřete a poté srolujte do ruličky. Vzniknou dva válečky, které na jenom konci spojte. Ostrým nožem nařízněte oba válečky do dvou třetin délky. Díky tomu bude vidět náplň. Oba prameny spleťte dohromady.
Rozšlehejte vejce se šlehačkou a potřete velikonoční cop. Posypte mandlemi. Pečte velikonoční cop v předehřáté troubě asi 45 minut.
Poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Kynutý cop chutná dobře i s jinými náplněmi, např. z máku nebo ořechů.
Share or print this recipe