Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Oloupejte mrkev a najemno nastrouhejte. Předehřejte troubu na 170 ° C na horký vzduch. Vajíčka a hnědý cukr vyšlehejte do pěny. Pomalu přimíchejte olej. Smíchejte mandle, vlašské ořechy, mouku, prášek do pečiva a kukuřičný škrob a zamíchejte do těsta. Nakonec zamíchejte nastrouhanou mrkev. Naplňte těsto do vymazané a moukou vysypané formy s pružinou nebo do kroužku na dorty (optimální průměr: 20 cm pro vysoký koláč) a pečte v troubě asi 40–45 minut. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Opatrně vyjměte dort z formy.
Krém ze smetanového sýra – máslo nechte v troubě při asi 50 ° C změknout (ne zcela rozpustit!) Nebo ho několik hodin předem vyjměte z ledničky. Míchejte máslo asi 1 minutu a po lžících přidávejte cukru a také po lžících zamíchávejte studený smetanový sýr, až se vytvoří krémová, nadýchaná hmota. Podle potřeby přidejte 10-20 ml šlehačky.
Poleva - pomalu roztavte čokoládu a kokosový olej. Nechte ji vychladnout, dokud čokoláda přestane být tekutá. Čokoláda by měla být hustá, ale měla by být roztíratelná.
Ozdobte dort
Chlazený mrkvový koláč rozkrojíte dvakrát vodorovně (vzniknou tři části). Položte první část na otočný talíř nebo na talíř. Nahoře rozetřete asi 3 polévkové lžíce smetanového krému. Druhé patro položte a znovu potřete smetanovým krémem. Položte poslední část dortu.
Nakonec celý koláč a jeho okraje potřete smetanovým krémem. K tomu použijte kartu na těsta nebo špachtli. Vychladíte.
Když má čokoládová poleva správnou konzistenci, vyjměte koláč z ledničky a lžičkou naneste čokoládu na horní část dortu. Na některých místech nechte čokoládu stékat. Zbytek čokolády rozprostřete od středu směrem ven. Nechte to trochu zaschnout.
Rozdělte e čokoládová vejce na dortu od středu směrem ven. Necháte vychladit.
Share or print this recipe