Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Předehřejte troubu na 180 stupňů na horní a dolní zahřátí a na plech vyložte papírem na pečení. Vložte tvaroh, mléko, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce, citronovou kůru a olej do mísy a promíchejte. Mouku a prášek do pečiva smíchejte a přidejte a vypracujte hladké těsto.
Tvarohové těsto rozválejte opatrně na tloušťku asi 0,5 cm a vykrojíme velikonoční zajíčky (nebo jiné tvary). Vykrojené sušenky přendejte na plech s papírem na pečení. Rozpusťte máslo a potřete velikonoční zajíčky. Pečte asi 10 minut. Smíchejte cukr krystal s vanilkovým cukrem.
Poté horké velikonoční zajíčky opět potřete rozpuštěným máslem a namaštěnou stranou vtlačte do směsi cukrů. Nechte zcela vychladnout na drátěném stojanu.
Velikonoční zajíčci z těsta tvarohového těsta chutnají nejlépe čerstvé. Pokud je chcete udržet čerstvé, je nejlepší dát je do vzduchotěsné uzavíratelné plechové dózy a snězte je za 1-2 dny. Zajíčci totiž rychle vysychají.
Share or print this recipe