Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Plech o velikosti 20 krát 30 cm
Korpus
Višňová náplň
Čokoládová šlehačka
Čokoládová poleva
Na dokončení
Na korpus smícháme mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl a poté přidáme vejce, smetanu a olej a vymícháme do hladké hmoty, kterou nalejeme na papírem vyložený plech a upečeme při 170°C asi 12 až 15 min. Před vytažením zkusíme špejlí, musí být zcela suchá. Korpus necháme vychladnout na mřížce.
Na višňovou náplň smícháme všechny ingredience v hrnci a za stálého míchání je přivedeme k varu. Vaříme asi 1 min. a poté ještě horkou náplň natřeme na právě upečený korpus. Připravený základ necháme zcela vychladnout.
Na čokoládovou šlehačku necháme želatinu nabobtnat ve studené vodě, pokud použijeme želatinu v plátcích, použijeme libovolné množství studené vody a před použitím ji lehce vymačkáme. 150 g smetany a vyškrábaný vanilkový lusk přivedeme k varu, poté přidáme nabobtnalou želatinu, čokoládu a hmotu rozmícháme dohladka. Přidáme zbytek smetany ke šlehání a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Tuto směs dáme do lednice nejméně na 8 hod. vychladnout a poté jí opatrně vyšleháme do pevné objemného krému. Ten namažeme na připravený korpus s náplní a zarovname do rovna.
Čokoládu s olejem za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a poté jí nalejeme na čokoládovo-smetanovou vrstvu a rozetřeme dohladka. Alternativně můžeme povrch postříkat čokoládovým sprejem. Řezy dáme vychladit a poté krájíme horkým nahřátým nožem na jednotlivé porce.
Share or print this recipe