Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Bio citróny umyjte v horké vodě, vysušte a nastrouhejte citrónovou kůru. Citróny překrojte na polovinu a vymačkejte z nich šťávu. Potřebujete 500 ml.
Čerstvě vylisovanou citrónovou šťávu vlijte do hrnce k 500 ml. Omyjte zázvor, oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do hrnce přidejte zázvor a Korunní cukr na přípravu sirupů a dobře promíchejte a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Za stálého míchání vařte 5 minut. Zázvorovo-citrónový sirup přelejte přes sítko a ihned jím plňte připravené, čisté sklenice, které uzavřete.
Pokud nemáte rádi zázvor, jednoduše ho vynechejte a připravte si citrónový sirup bez zázvoru.
Share or print this recipe