Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Oddělte žloutky a bílky a vyšlehejte z bílků na tuhý sníh. Vymíchejte žloutky, cukr moučku a vanilkový cukr. Vmíchejte pomalu 1/8 l vlažné vody a olej. Tento proces by měl trvat alespoň 10 minut. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a pomerančovou kůrou a míchejte po částech. Jemně přimíchejte sníh z bílků.
Směs rozdělte na polovinu a jednu polovinu jemně promíchejte s kakaovým práškem a rumem.
Do vymazané a moukou vysypané formy na dort vložte 2-3 polévkové lžíce tmavého těsta a 2-3 polévkové lžíce světlého těsta. Tento postup opakujte, pokud se nespotřebují obě těsta. Těsto nevyhlazujte, ale nechte ho chvilku odstát, aby mohlo spojit (protéct navzájem).
Pečte v předehřáté troubě při 175 ° C po dobu asi 60 minut. Hotový dort nechte chladnout v otevřené troubě přibližně 15 minut a potom vyndejte a nechte vychladnout.
Smíchejte mascarpone, cukr moučku, citrónovou šťávu, mandarinky a šťávu z mandarinek. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut, potom ji vymačkejte a rozpustíte v teplém pomerančovém likéru a zamíchjete do připraveného mascarpone krému. Šlehačku vyšlehejte do tuha a vložte do ní pokrájené kousky mandarinky. Krém nechte vychladnout cca. 30 minút.
Ochlazený koláč se natřete meruňkovým džemem, poté smetanovým krémem a posypeme kakaovým práškem.
Share or print this recipe