Zeleninové chutney [čatní]

přísady

  • 7 ks cibule
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 500 g rajčat
  • 500 g paprik
  • 4 dl 8% octa
  • 1 lžíce drceného hřebíčku
  • 330 g bílého zelí
  • 350 g Korunního cukru hnědého
  • sůl

příprava

Zelí, rajčata, papriky a cibuli nakrájíme najemno a prosolíme. Necháme odležet 24 hodin. Směs zeleniny dáme do velkého hrnce spolu s všemi ostatními přísadami. Pomalu dusíme až do úplného vydušení šťávy.

Zeleninové chutney plníme do dobře vymytých sklenic a horké zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zeleninové chutney podáváme jako přílohu podle chuti.

další recepty