Zimní ořechové řezy s polevou

přísady

Plech o rozměrech přibližně 47 x 39 cm

  • 8 vajec
  • 300 g másla (velmi měkké)
  • 300 g Korunního cukru na pečení
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g čokolády na vaření
  • 270 g mletých ořechů
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 140 g hladké mouky

Poleva:

příprava

Oddělte žloutky a bílky, z bílků vyšlehejte tuhý sníh, velmi měkké máslo vymícháte s cukrem na pečení a vanilkovým cukrem do hladka, postupně vmícháte žloutky. Nechte čokoládu opatrně rozpustit. Poté přidejte tekutou čokoládu, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Nakonec vmícháte tuhý sníh z bílků. Plech vyložíte papírem na pečení a pečete na horký vzduch asi na 170 ° C asi 30-35 minut.

U vařte čaj ze dvou sáčků zimního čaje a 75 ml vody. 

Rumová poleva – smíchejte pudrový cukr s rumem a čajem, dokud nebude hladký. Přidejte jen tolik čaje, abyste vytvořili pěknou hustou hmotu. Polijte polevou ještě vlažný dort a nechte jej zaschnout. Nakrájejte na malé kostky.

Doba trvanlivosti (pokud je dóza dobře uzavřená): přibližně 2-3 týdny.

 

další recepty