Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na asi 40 věnečků
Vodu (nebo mléko) povařte s máslem. Do vroucí tekutiny pomalu nasypte mouku se špetkou soli. Míchejte tak dlouho, až se hmota nechytá stěn hrnce. Nechte ji vychladnout a do zcela studené hmoty po jednom vešlehejte vejce.
Těsto dejte do sáčku s hvězdicovitou násadkou a na plech pokrytý pečicím papírem tvořte kroužky o průměru asi 5 cm. Pečte 15 až 20 minut při 180 °C bez otevírání trouby, až těsto zezlátne. Vychladlé věnečky opatrně rozkrojte.
V misce, postavené na hrnec s mírně vroucí vodou, dejte přísady na krém a šlehejte do tuha. Do studeného krému přidejte trochu rumu a slepte jím věnečky. Podávejte poprášené cukrem nebo polité polevou.
Share or print this recipe