Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Nasypeme mouku přes sítko do misky, přidáme sůl, cukr a změklé máslo. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a promícháme s moukou. Uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Na pomoučeném válu důkladně prohněteme a rozválíme na asi 0,5 cm silný obdélník. Polovinu těsta potřeme švestkovými povidly a posypeme lískovými oříšky. Překryjeme druhou polovinou těsta a spojíme okraje. Z těsta krájíme pruhy, ze kterých vytvoříme pletenec, který na plechu vyloženém pečicím papírem stočíme do věnce.
Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme moučkovým cukrem a při asi 180°C pečeme asi 30 minut. Před servírováním posypeme cukrem.
Share or print this recipe