Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Maliny krátce propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Smícháme je s citronovou šťávou, přivedeme do varu a dobře rozmixujeme. Čokoládu krájíme na malé kousky.
Do vychladlé směsi přidáme 500 g želírovacího cukru 2:1 a za stálého míchání vaříme 4 – 6 minut. Provedeme želírovací zkoušku. Sklenice naplníme do poloviny, přidáme trochu čokolády, sklenici doplníme s džemem až po okraj a dobře uzavřeme.
Džem rychle spotřebujeme.
Malý panák malinové pálenky přidá aroma tomuto džemu.
Atraktivní je následující aperitiv:
2 lžíce broskvové dřeně zamícháme 1 cl citrónové šťávy, dáme do sklenice, dále promícháme s 1 cl bílého rumu a s jedním střikem Angostura a dolijeme sektem, přidáme 1 čajovou lžičku malinového džemu a dozdobíme malinami.
Share or print this recipe