Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Máslo s 80 g práškového cukru vymácháme do pěny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k směsi másla a cukru. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme sníh a zlehka ho přimícháme ke hmotě. Pohankovou mouku promícháme s mletými mandlemi a práškem do pečiva a přidáme k hmotě.
Dortovu formu vymastíme máslem, vylejeme do ní těsto a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 170 °C 50 minut.
Upečený dort necháme vychladnout, následně ve středu podélně rozřízneme, spodní část potřeme džemem a přikryjeme vrchní částí. Nakonec posypeme Korunním cukrem moučkou z mlýnku.
Share or print this recipe