Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tradiční mřížkový koláč, to je křehké těsto plněné lahodným plnotučným tvarohem, šťavnatými rozinkami a posypané jemným moučkovým cukrem. Je to lahůdka, kterou milují všechny generace.
Příprava: 60 minut
2. Do směsi přidáme mléko a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto vyformujeme do tvaru koule, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
3. Mezitím si připravíme náplň. Rozinky zalijeme rumem. Do misky vyklopíme tvaroh, přidáme vajíčka, Korunní cukr moučku, vanilkový cukr, citronovou kůru a důkladně zamícháme.
4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Pracovní desku poprášíme moučkovým cukrem a těsto vyválíme do kruhu. Formu na koláč vymažeme máslem a přemístíme do ní vyválené těsto, které prsty vymačkáme až po vrch formy.
5. Těsto pokryjeme náplní a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme, nakrájíme na proužky a klademe na koláč do tvaru mřížky.
6. Na tvaroh nasypeme rozinky namočené v rumu.
7. Koláč dáme do vyhřáté trouby asi na 40 minut. Pečeme dozlatova. Před podáváním poprášíme Korunním cukrem moučkou v mlýnku. Můžeme podávat s višňovým džemem.